Doodsoorzaak Nicole van den Hurk mogelijk nooit duidelijk

11 september 2014 om 15:20
nl
De precieze oorzaak van de dood van de Eindhovense tiener Nicole van den Hurk in 1995 wordt mogelijk nooit duidelijk. "Er is zeker geen zekerheid over de doodsoorzaak'', vertelde advocaat Job Knoester van de Helmonder donderdag.
Geschreven door

Justitie houdt tot dusver een slag om de arm en zegt in de officiële beschuldigingen tegen de Helmondse verdachte Jos de G. (47) dat het meisje met een mes is doodgestoken of met een voorwerp tegen het hoofd is geslagen.
Om tactische redenen heeft de politie meer dan zeventien jaar niets gezegd over de omstandigheden van de moord. Pas na de aanhouding van verdachte Jos de G. in januari bevestigde de politie ieders vermoeden dat het meisje was verkracht. De mogelijke doodsoorzaken werden pas onthuld in de beschuldigingen tegen de Helmonder.
Veel open eindjes"Het zegt genoeg dat justitie genoodzaakt is om meer opties te noemen'', reageerde Knoester. Hij heeft deze week nog deskundigen gehoord over de doodsoorzaak. "Er zijn diverse mogelijkheden. Het is niet duidelijk hoe en waar ze om het leven is gekomen. Er zijn heel veel open eindjes'', meent hij. Justitie wilde donderdag niet reageren.
De 15-jarige Nicole van den Hurk verdween op 6 oktober 1995 toen ze op de fiets op weg was van haar oma naar een bijbaantje in een supermarkt. Bijna twee maanden later werd ze vermoord en verkracht gevonden in de bossen tussen Mierlo en Lierop.
Overeenkomsten DNATbs'er Jos de G. werd in januari aangehouden omdat er overeenkomsten zijn tussen zijn DNA en sporen die destijds op het lichaam van het meisje zijn gevonden. Jos de G. ontkent dat hij betrokken is geweest.
Zijn advocaat zegt dat het DNA-spoor niet betekent dat de verdachte haar heeft misbruikt en gedood. De strafzaak tegen De G. gaat op maandag 29 september verder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.