Negentig energieke bejaarden doen mee aan Rollatorrace in Breda: 'Ik ben nog niet levensmoe'

12 september 2014 om 09:00
nl
Dat niet alle bejaarden op een zekere leeftijd achter de geraniums zitten, bewijzen negentig bejaarden vrijdag tijdens de eerste editie van de Rollatorrace. De deelnemers nemen het op de atletiekbaan van SPRINT tegen elkaar op. En dat gaat er fanatiek aan toe. "Ik wil winnen!"
Geschreven door

De 84-jarige mevrouw De Laat besloot zich in te schrijven voor de Rollatorrace. "Mijn kleinkinderen doen aan atletiek bij SPRINT. Maar ik heb de sprintbaan nog nooit gezien, dus ik vond dit wel een mooie mogelijkheid."
Concurrentie Mevrouw De Laat weet goed waar ze aan begint. "Ik heb al getraind, maar de afgelopen veertien dagen wat minder. Ik ben twee weken geleden gevallen." In het verzorgingshuis waar ze woont zijn meer deelnemers te vinden van de race. "Ik wil wel winnen, dus er is wel strijd. Maar boze blikken zijn er niet."
Volgens De Laat zelf behoort ze tot de crème de la crème van de deelnemers. Grote kans dus dat zij er met het goud vandoor gaat. "Ik ga ervoor, want ben nog niet levensmoe!"
Startschot Zangeres Corry Konings verricht om twee uur vrijdagmiddag het startschot voor de Rollatorrace, die wordt gehouden bij atletiekvereniging SPRINT in het Mastbos in Breda.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.