Aydin C. uit Oisterwijk houdt kaken stijf op elkaar, computerbestanden blijven versleuteld

13 september 2014 om 00:06 • Aangepast 24 april 2020 om 17:17
nl
De politie bijt zich in het onderzoek naar Aydin C. uit Oisterwijk nog steeds stuk op de beveiligde gegevens die zijn gevonden op de computer van Aydin C. De verdachte houdt sinds zijn aanhouding in Oisterwijk zijn kaken stijf op elkaar en heeft tot nu toe ook op geen enkele manier meegewerkt aan het ontsleutelen van de beveiligde gegevens. Dat bleek vrijdag tijdens een pro-formazitting in Amsterdam. De zaak gaat over drie maanden verder. De 36-jarige man wordt er onder meer van verdacht dat hij minderjarige meisjes heeft aangezet tot seksuele handelingen voor een webcam.
Geschreven door

Hij verscheen vrijdag net als bij een eerdere pro-forma zitting zelf niet in de rechtszaal. Ook bleek vrijdag dat er meer tijd nodig is voor onderzoek.
Aydin C, zou zijn slachtoffers met opnames hebben afgeperst. Een van zijn slachtoffers zou het Canadese meisje Amanda Todd zijn geweest, dat later zelfmoord pleegde.
Decodering van gegevensOfficier van justitie Annet Kramer zei vrijdag dat nog steeds wordt gewerkt aan decodering van de gegevens, maar dat het nog niet is gelukt de beveiliging te kraken. Wel doken onlangs in niet-beveiligde gegevens de gegevens van 250 mogelijke slachtoffers op.
Christian van Dijk, advocaat van C., zet vraagtekens bij de manier waarop justitie mogelijk belastende zaken die met C. te maken hebben, heeft geregistreerd. De politie brak in het huisje op vakantiepark de Rosep in Oisterwijk in. Daar woonde C. de laatste maanden voor zijn arrestatie.
Bedenkingen over 'keyloggerVervolgens werd software op diens computer geïnstalleerd die alle toetsaanslagen op een afstand kon volgen, een zogeheten keylogger. Van Dijk heeft hier zijn bedenkingen bij.
C. verleidde jonge meisjes via internet om voor de camera uit de kleren te gaan. Later benaderde hij hen opnieuw en perste hen af door te dreigen de beelden te verspreiden. Hij opereerde volgens het OM op een 'zeer dominante, agressieve en nare manier''.
Ook deed hij zich als 13-jarige jongen voor om homoseksuele mannen tot seks voor de camera te bewegen. Als vader van de jongen dwong hij hen vervolgens fors te betalen.
Pieter Baan CentrumC. heeft gesprekken met een psycholoog afgebroken. Volgens zijn advocaat Christian van Dijk gingen die 'te veel over de inhoudelijke kant van de zaak. Het vertrouwen was weg'.' Het OM overweegt nog om C. te laten observeren in het Pieter Baan Centrum.
Justitie denkt eind dit jaar klaar te zijn voor de inhoudelijke behandeling van de zaak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.