Agressieve man (23) langer vast voor dood Lowie van Lent uit Den Bosch

11 september 2014 om 17:30
nl
De agressieve Eindhovenaar (23) die betrokken zou zijn bij de dood van de 71-jarige Lowie van Lent uit Den Bosch blijft twee weken langer vastzitten. Dat bepaalde de rechtbank in Den Bosch donderdag, die zijn voorarrest verlengde.
Geschreven door

Het lichaam van Van Lent werd vorige week gevonden in het water van de Aa vlakbij het centrum van Den Bosch. De politie hield de Eindhovenaar een paar uur eerder aan op de snelweg in het bestelautootje van de oudijzerhandelaar. Hij reed met 25 kilometer per uur over de A2.
'Hij kan helemaal door het lint gaan'Het is niet de eerste keer dat de 23-jarige Eindhovenaar in opspraak raakt. Een psycholoog concludeerde dat de man psychotisch, impulsief, paranoïde, onvoorspelbaar en agressief kan worden. "Hij kan helemaal door het lint gaan", vertelde zijn oud-advocaat aan Omroep Brabant.
Zo zat de verwarde man eerder vast in Helmond nadat hij vorig jaar twee agenten aanviel. Daarbij beet hij het vingertopje van een agent af. De Eindhovenaar werd veroordeeld tot behandeling in een psychiatrische kliniek.
Ook tijdens avond van moord problemenOok in de avond voor de moord waren er problemen met de man. Hij ging bij zijn pleegouders in Boxtel door het lint. Hij werd aangehouden. Na contact tussen de crisisdienst van GGZ Reinier van Arkel en GGZ Eindhoven, werd de man vrijgelaten.
Over de beoordeling van de verdachte is veel ophef. De GGZe en Reinier van Arkel weigeren tot dusver elk commentaar op de gebeurtenissen.
Ze lieten woensdag in een summiere verklaring weten dat er onderzoek wordt gedaan naar de samenwerking tussen betrokken zorgaanbieders en dat de resultaten worden aangeboden aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.