Video

Twee doden na instorten muur bij meststoffenbedrijf in Waalwijk

11 september 2014 om 18:19 • Aangepast 21 november 2020 om 22:36
nl
Bij een meststoffenbedrijf aan de Industrieweg in Waalwijk zijn donderdagmiddag een 22-jarige man uit Andel en een 54-jarige Waalwijker om het leven gekomen. De slachtoffers werden bedolven onder een wand betonblokken.
Profielfoto van
Geschreven door

Het bedrijfsongeluk gebeurde rond vier uur. Door nog onbekende oorzaak viel de betonnen muur om. Volgens de politie overleden de mannen ter plaatse aan hun verwondingen.
Kleine reparatieVolgens burgemeester Nol Kleijngeld gebeurde het ongeval op het moment dat de twee mannen net een kleine reparatie hadden uitgevoerd aan een machine. "Ze waren aan het napraten toen de muur omviel."
Het ene slachtoffer werkt bij het meststoffenbedrijf. De andere man is een medewerker van een andere onderneming. Hij was opgeroepen om de reparatie uit te voeren.
De burgemeester heeft inmiddels met directe familieleden van slachtoffers en de directie van het bedrijf gesproken. "Iedereen is er helemaal kapot van."
TraumahelikopterHulpdiensten rukten massaal uit. Meerdere ambulances, brandweerwagens en de traumahelikopter werden opgeroepen om eerste hulp te verlenen. Over de identiteit van de slachtoffers wil de politie nog niets zeggen. De technische recherche is een onderzoek begonnen. Ook de Arbeidsinspectie is op de hoogte gebracht.
Uit eerste meldingen werd aangenomen dat het ongeluk bij de Brabantse Meststoffen Centrale was. Dit bedrijf blijkt echter niet meer op dit adres te zitten.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.