Geheime training Jeffrey Herlings toont het aan: KTM-rijder kan in Mexico MX2-titel verdedigen

11 september 2014 om 22:16
nl
In het geheim heeft motorcoureur Jeffrey Herlings uit Elsendorp donderdag getraind op een circuit in Lelystad. Daar bleek dat de coureur hersteld genoeg is om zondag tijdens de allerlaatste race van dit seizoen in Mexico zijn titel in de MX2-klasse te verdedigen.
Geschreven door

Herlings komt terug van een zware blessure. Tijdens de MX2-race in Genk brak de motorcrosser uit Elsendorp zijn bovenbeen. Tot die tijd ging de 19-jarige KTM-rijder onbedreigd aan de leiding in het MX2-klassement.
Zondag is de allerlaatste race van het seizoen. Er was even de vrees dat Herlings daar niet op tijd hersteld voor zou zijn. Toch laten de twee trainingssessies in Lelystad zien dat de titelverdediger in de MX2 genoeg hersteld is.
Speciale kniebraceHerlings heeft officieel toestemming van de doktoren gekregen om te kunnen starten. De crosser heeft een speciale kniebrace die voor extra stabiliteit moet zorgen.
"Maar het zal moeilijk voor hem worden, na weken van herstel", zei Pit Beirer, hoofd van KTM Motorsport. "Hij mist ritme en is niet zo fit als voor zijn ongeluk. We vinden echter dat hij een kans verdient om voor de titel te vechten."
Eén manche winnen is genoegHerlings directe concurrent voor de titel in collega KTM-rijder Jordi Tixier die nog maar 23 punten achterligt op de Elsendorper. Voor de titel moet Herlings één manch winnen om onbereikbaar te worden voor Tixier.
Grote vraag is of Herlings fit genoeg is om zo dominant te zijn zoals tijdens de eerste races van dit seizoen. Of hij de vorm heeft om toch nog het wereldkampioenschap binnen te slepen, zal blijken als de 19-jarige KTM-rijder aanstaande zondag zijn motor aantrapt voor de GP van Mexico.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.