Gemeente Someren looft 2500 euro uit voor gouden tip vernielde eikenbomen

11 september 2014 om 23:01
nl
De gemeente Someren looft 2500 euro uit voor de tip die leidt tot de aanhouding van de dader of daders die tachtig jonge eikenbomen hebben beschadigd aan de Hoofhoefweg. In de nacht van zaterdag 23 augustus op zondag 24 augustus zijn met een kettingzaag tachtig jonge eikenbomen omgezaagd en daarna omver getrokken. Waarom is nog een compleet raadsel. Burgemeester Alfred Veltman van Someren hoopt dat de daders dankzij de beloning gevonden worden.
Geschreven door

In totaal vielen tachtig bomen ten prooi aan de 'boomvandalen'. 61 bomen werden ingezaagd en afgebroken, negentien bomen raakten onherstelbaar beschadigd. De burgemeester deed al snel aangifte van de vernieling.
De aanschaf van nieuwe eiken, het opnieuw planten en het onderhoud van de boompjes aan de Hooghoefweg in Someren gaat de gemeente 120.000 euro kosten. Schade die de gemeente volgens de burgemeester hoopt te verhalen op de daders wanneer deze worden gevonden.
Uur tot anderhalf uur 'werk'De daders moeten er volgens hem zeker een uur tot anderhalf uur mee bezig zijn geweest. Hij kan zich dan ook niet voorstellen dat niemand iets heeft gezien. Met de beloning hoopt hij mensen over de streep te trekken informatie die ze hebben bekend te maken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.