Video

Kapelaan van de Sint-Jan na de mis het water in voor Swim to Fight Cancer

11 september 2014 om 22:59 • Aangepast 24 april 2020 om 17:17
nl
De organisatie van de Bossche zwemtocht Swim to Fight Cancer is bezig met de laatste voorbereidingen voor komende zondag. Meer dan vijfhonderd zwemmers gaan dan van start om twee kilometer te gaan zwemmen voor het goede doel. Opvallendste deelnemer is misschien wel de kapelaan van de Sint-Jan.
Geschreven door

Patrick Kuis kapelaan van de Bossche Sint-Jan weet het zeker, hij gaat de twee kilometer lange zwemtocht volbrengen. "Maar het gaat wel zwaar worden, dat denk ik wel. Maar ik ga hem helemaal uitzwemmen."
Help de kapelaan verzuiptDe kapelaan die recent nog per fiets naar Rome peddelde heeft wel wat getraind maar niet veel. "Nadat ik me had aangemeld ben ik gelijk naar het zwembad gegaan om te kijken of ik wel één stuk achter elkaar kon zwemmen. Het ging wel, maar niet van harte."
Bij de tocht rekent hij dan ook op steun van zijn parochianen en een beetje steun van boven.
Poen, poen, poen De kapelaan is één van de 572 deelnemers die zondag het water ingaan. Alle deelnemers bij elkaar brengen 400.000 euro aan sponsorgelden mee. "Dat is ongekend, ongehoord, het is fantastisch", zegt Mechtild Stultiens van de organisatie.
Bij de kick-off van de Bossche zwemtocht in mei van dit jaar hoopte de organisatie op 150.000 euro aan sponsorgeld. Dat bedrag is inmiddels meer dan verdubbeld.
Ook leuk, kapelaan Kuis moet zondagmorgen eerst de mis verzorgen in de Sint-Jan, daarna is het zwemmen geblazen.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.