Video

Sint-Michielsgestel installeert jongste raadslid (18) van Nederland: 'Ik ben nog onbevlekt, toch?'

11 september 2014 om 23:13
nl
De 18-jarige Peter Raaijmakers uit Sint-Michielsgestel mag niet alleen eindelijk raadslid zijn, hij mag ook van de wijn drinken die hij donderdagavond kreeg van de burgemeester. In maart was Raaijmakers pas 17 toen hij al, met voorkeurstemmen, werd verkozen in de gemeenteraad. Het maakte hem het jongste raadslid van Nederland.
Geschreven door

Peter Raaijmakers heeft wel te horen gekregen waarom mensen voor hem kozen. "Ik denk om het vertrouwen, dat de mensen niet hebben in anderen. En ik ben nog onbevlekt, toch?", grijnst hij.
'Jonge generatie is tof'Raaijmakers gaat in de raad zitten voor de Plaatselijke Politieke Alliantie. Het ervaren raadslid René Smits moet plaatsmaken voor hem. Na tien jaar in de raad. Maar hij zit er niet mee. "Het is tof om plaats te maken voor een jongere generatie. En je hoeft geen raadslid te zijn om je stem te laten horen. Ik blijf nog volop politiek actief."
Peter Raaijmakers deed er in maart alles aan om verkozen te worden. "Flyers uitdelen en vooral zorgen dat de mensen over je praten." Hij gaat zich in de raad bezig houden met ruimtelijke ordening en groen.
'Kat uit de boom kijken'Donderdagavond voerde hij nog niet het woord tijdens zijn eerste gemeenteraadsvergadering. "Ik kijk eerst nog de kat uit de boom, de volgende raadsvergadering ga ik mijn zegje doen. Ik heb me er maanden op voorbereid."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.