Slachtoffers omgevallen muur Waalwijk zijn Geert den Dekker (22) en Jan Verbeek (54)

12 september 2014 om 12:46
nl
Een van de mannen die donderdag is omgekomen bij het bedrijfsongeval in Waalwijk is Geert den Dekker uit Andel. Hij was een 22-jarige student van het Radius College in Breda. Den Dekker studeerde aan de deeltijdopleiding Mobiele Werktuigen. Dat laat de school weten. Hij werd samen met de 54-jarige Jan Verbeek van het meststoffenbedrijf bedolven onder een wand betonnen blokken.
Geschreven door

Den Dekker deed een zogenoemd BBL-traject. Dat is een leer-werktraject. Hij werkte voor een bedrijf en volgde tegelijkertijd lessen bij het Radiuscollege. Voor een klus was hij bij het meststoffenbedrijf aan de Industrieweg in Waalwijk aan het werk.
Kleine reparatieVolgens burgemeester Nol Kleijngeld gebeurde het ongeval op het moment dat de twee mannen net een kleine reparatie hadden uitgevoerd aan een machine. "Ze waren aan het napraten toen de muur omviel", liet de burgemeester donderdag weten.
Volgens Monique Bakker van het Radius College komt het nieuws erg hard aan. Pas geleden kwam ook al Sjors Pijnenburg om het leven bij de fatale vlucht MH17. Hij was docent bij dezelfde opleiding Mobiele Werktuigen.
School krijgt klap op klap"We krijgen klap op klap", aldus Monique Bakker van het college. "De vlag hing nog halfstok. We wilden dat net deze week gaan afronden en nu is er weer zo'n tragisch ongeval." Volgens Bakker komt het nieuws dan ook hard aan op de school.
Volgens het protocol van de school worden nu de docenten en betrokken leerlingen geïnformeerd. Ook komt er een condoléancehoek.
OorzaakOver de oorzaak van het ongeluk is nog niet veel duidelijk. De politie heeft onderzoek gedaan en de verzamelde gegevens overgedragen aan de arbeidsinspectie. Zij doen nu verder onderzoek.
Ook voor Karin Kemperman van het meststoffenbedrijf is het nog speculeren wat er is gebeurd. "De betonnen muren zijn opgebouwd uit blokken van zo'n duizend kilo. Daartussen ligt erg veel kunstmest opgeslagen. Het kan zijn dat er met iets tegen de muren is aangereden of dat de muren zelf niet goed waren. Maar ze worden regelmatig gecontroleerd. Wij moeten dus ook het onderzoek afwachten voor meer duidelijkheid."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.