Lars Boom is vermoeid en meldt zich af voor WK wielrennen: 'Andere jongens verdienen een kans'

12 september 2014 om 14:23
nl
Lars Boom doet niet mee aan het WK wielrennen. De renner uit Vlijmen heeft zich afgemeld bij bondscoach Johan Lammerts omdat hij vermoeid is. "Ik was na de Eneco Tour helemaal naar de klote, het waren zware maanden geweest met een druk programma", verklaart Boom zijn afmelding.
Geschreven door

"De hele week na de Eneco Tour heb ik niets kunnen doen. Daardoor heb ik me ook voor Tour of Britain afgemeld. Het gaat nu wel iets beter, maar zonder fatsoenlijke voorbereiding heeft het geen zin om een WK te rijden. Dan verdienen andere jongens in mijn ogen een kans."
Boom heeft zich bij zijn ploeg ook afgemeld voor de ploegentijdrit waarmee het WK op 21 september wordt geopend.
Touretappe en Eneco TourBoom won dit jaar een etappe in de Tour de France. Ook werd hij tweede in de Eneco Tour. Vorig jaar mistte Boom ook het WK op de weg, toen omdat hij vader werd. Twee jaar geleden werd hij nog vijfde op het WK.
Boom rijdt de komende weken nog een paar koersen in België en de Ronde van Peking. Daarna gaat hij vakantie vieren. Na dit seizoen vertrekt hij bij zijn huidige ploeg Belkin. De komende twee jaar rijdt hij voor Astana.
Maandag selectieMaandag maakt Lammerts de volledige selectie bekend voor de wegwedstrijd bij de mannen. Het WK wielrennen vindt plaats van 21 tot en met 28 september in het Spaanse Ponferrada.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.