VDL Groep neemt Translift in Dronten over

12 september 2014 om 15:45
nl
De VDL Groep in Eindhoven neemt het bedrijf Translift in Dronten over. Translift is in Nederland marktleider op het gebied van vuilniswagens met zijladers en maakt ook ondergrondse vuilcontainers.
Geschreven door

Bij het bedrijf werken 63 mensen die allemaal verder gaan onder de naam VDL Translift.
HoefsmederijHet fundament van Translift is ruim 150 jaar geleden, in 1847, gelegd met de start van een hoefsmederij in Nijkerk. In 1966 werden de eerste voertuigen met kabelinstallaties voor het afzetten van containers op de markt gebracht.
Vanaf de verhuizing naar Dronten in 1975, specialiseerde het bedrijf zich in systemen voor afval. Translift heeft in Dronten een locatie van 20.000 vierkante meter, met twee grote productiehallen en een uitgebreide service- en reparatieafdeling. Een overnamebedrag is niet naar buiten gebracht.
Auto-industrieVDL is met in totaal zo'n 10.000 medewerkers een belangrijke toeleverancier aan de auto-industrie. Het industriële concern legt zich toe op de ontwikkeling, productie en verkoop van halffabricaten, bussen en overige eindproducten. Ook de autofabriek NedCar in Born is in handen van VDL.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.