Eindhoven Kemphanen blijft in eredivisie, ijshockeycompetitie is gered

12 september 2014 om 15:59
nl
De ijshockey-eredivisie is gered. Eindhoven Kemphanen maakte vrijdagmiddag bekend dat de club toch in de eredivisie blijft spelen. Daarmee zijn er in totaal vijf teams die dit seizoen uit willen komen op het hoogste Nederlandse ijshockeyniveau.
Geschreven door

Kemphanen zei eerder nog niet deel te willen nemen aan een competitie met maar vijf teams. Daardoor leek het er even op dat er helemaal geen competitie zou zijn.
De Tilburg Trappers en Heerenveen Flyers stelden daarop een ultimatum aan de andere clubs. Voor twaalf uur vrijdagmiddag moesten die beslissen of ze mee willen doen aan de competitie. En dat is dus gebeurd. De eredivisie bestaat dit seizoen uit Tilburg Trappers, Eindhoven Kemphanen, Heerenveen Flyers, Eaters Geleen en het Belgische Herentals.
Extra geld van sponsoren"Vier sponsoren hebben een extra bedrag toegezegd", vertelt voorzitter Jan Willem van Stuijvenberg van Dolphin Eindhoven Kemphanen. "Vrijdag is dat rondgekomen. Het gat op de begroting is nog niet helemaal gedicht, maar dat gat is klein genoeg om te beginnen. Er blijft een risico dat we later alsnog omvallen, maar dat risico is niet groot."
Donderdag zei Van Stuijvenberg nog dat Kemphanen meer tijd nodig had om de begroting rond te krijgen, maar het ultimatum is dus toch gehaald.
'Mooi seizoen van maken'Tilburg Trappers is blij dat de competitie alsnog van start kan gaan. "Dit is een fijn gevoel", zegt Ron van Gestel van de Trappers. "Als de eredivisie niet was doorgegaan was dat een drama geweest voor het Nederlandse ijshockey.
Volgende wordt het speelschema besproken. De bedoeling is dat de bekercompetitie in het tweede weekend van oktober van start gaat. Er wordt nog geprobeerd om enkele Duitse clubs aan beker of competitie toe te voegen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.