De Zorgboog stopt met huishoudelijke hulp in de Peelregio

12 september 2014 om 16:26
nl
Zorg- en welzijnsorganisatie De Zorgboog in Bakel stopt in 2015 met haar hulp in het huishouden. Zo'n 350 cliënten in de Peelregio worden hierdoor gedupeerd en de negentig medewerkers die deze huishoudelijke hulp bieden, verliezen hun baan bij De Zorgboog.
Geschreven door

Volgens de instelling is het tarief dat de Peelgemeenten bieden om de huishoudelijke hulp in te kopen ontoereikend.
Minder geldVanaf 2015 gaat de zorg in Nederland ingrijpend veranderen. Gemeenten krijgen er nieuwe taken bij als het gaat om de ondersteuning die mensen thuis nodig hebben, waarbij ook minder geld beschikbaar is dan voorheen.
De Peelgemeenten Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren regelen de zorg en ondersteuning voor hun inwoners samen, onder de naam Peel 6.1. Gezamenlijk besluiten deze gemeenten onder meer hoe ze de hulp in de huishouding regelen, of en welke hulp mensen krijgen en welke tarieven zij willen betalen aan zorgaanbieders.
"Tot onze spijt moeten we vaststellen dat het eindbod dat de Peel 6.1 gemeenten begin september 2014 hebben gedaan, neerkomt op een uurtarief dat behoorlijk beneden onze kostprijs ligt", zegt Ton Borghs, lid van de raad van bestuur. "Het is voor ons niet verantwoord door te gaan met het aanbieden van huishoudelijke hulp. Mede gelet op alle andere veranderingen in de zorg, hebben wij helaas geen andere keus dan te stoppen met het leveren van huishoudelijke hulp in 2015."
Overname personeel"Wij gaan we er alles aan doen om deze medewerkers te begeleiden naar ander werk. We zijn in gesprek met andere aanbieders van huishoudelijke hulp om Zorgboogmedewerkers in dienst te nemen. Op deze manier hopen wij dat de medewerkers hun werk in deze regio en voor hun cliënten kunnen voortzetten. Cliënten krijgen dan wel te maken met een andere zorgorganisatie die de huishoudelijke hulp levert."
"Ik betreur het besluit van de Zorgboog zeer", reageert Wethouder Nathalie van der Zanden van de gemeente Helmond op het nieuws. "Tegelijkertijd heb ik begrip voor de afweging die is gemaakt om in deze periode van veranderingen focus aan te brengen. Onze zorg gaat nu uit naar het behoud van zoveel mogelijk werkgelegenheid en naar continuïteit van goede zorg voor onze inwoners."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.