Juwelier Zundert sluit zaak na ramkraak: 'Misschien is het over zes weken weer raak'

12 september 2014 om 18:12
nl
Juwelier Heaven aan de Molenstraat in Zundert sluit de zaak naar aanleiding van de ‘vele nachtelijke bezoeken’. De ramkraak die vorige week vrijdag werd gepleegd was voor eigenaresse Maartje Verberk de druppel die de emmer deed overlopen.
Geschreven door

"In twee jaar tijd zijn er twee ramkraken gepleegd en is er een keer ingebroken waarbij er veel schade werd aangericht", vertelt zij. De winkel in Zundert opende zij tweeënhalf jaar geleden. In Etten-Leur runt zij al elf jaar een zaak aan Hof van den Houte.
PuinhopenDe daders maakten vorige week sieraden buit in Zundert. In de winkel waren vitrines aan diggelen geslagen en de pui was ontzet. "Ik kwam er 's nachts aan en ik zag weer al die puinhopen", verzucht Verberk.
"Ik kan het nu allemaal weer opbouwen, maar wanneer is de volgende ramkraak? Misschien over een jaar, maar misschien over zes weken weer. Het is allemaal zoveel negatieve energie", vertelt Verberk. De andere ramkraak was vorig jaar in maart en de inbraak was in oktober 2012.
VeiligheidWat bij haar besluit om te stoppen meespeelt, is de veiligheid van haar personeel. "Een meisje in de winkel had voor de ramkraak een verdachte persoon in de zaak gezien. Daders komen namelijk vaak eerst in de winkel kijken. Zij voelt zich hierdoor ook minder veilig."
Zij denkt dat de ligging van Zundert zeker meespeelt wat betreft ramkraken en inbraken in die plaats. "De politie is wegbezuinigd en daders zijn er snel vandoor via de snelweg richting België."
Tweede zaakVerberk overweegt binnenkort een tweede zaak te openen in Etten-Leur. "Een outletzaak om de voorraden die ik nu heb weg te werken." Waar die winkel in het centrum van Etten-Leur zal komen, weet zij nog niet precies. De medewerkers in de winkel in Zundert gaan mee naar die zaak in Etten-Leur.
Ook de winkel in Etten-Leur die ze nu al heeft, is in het verleden doelwit geweest van een inbraak en een ramkraak. "Dat is wel al wat langer geleden."
'Het kriebelt'Toch laat zij na alle ellende het hoofd niet hangen. Integendeel. "Ik ben heel nuchter en denk in oplossingen. Ik heb er heel veel zin in om met de tweede zaak in Etten-Leur aan de slag te gaan. Het kriebelt helemaal", zegt zij strijdlustig.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.