Video

Excuses 'gestolen' koordje gouden koets door Cor Priele uit Sleeuwijk nog niet door koning aanvaard

12 september 2014 om 18:32
nl
Cor Priele uit Sleeuwijk biechtte eerder deze week op dat hij vijftig jaar geleden een koordje van de Gouden Koets heeft gesloopt en dat mee naar huis heeft genomen. In een brief bood zijn excuses aan koning Willem-Alexander aan. Een antwoord heeft hij nog niet gekregen. Maar hij kreeg wel heel veel reacties uit de rest van het land.
Geschreven door

Nadat Cor Priele uit Sleeuwijk bij Omroep Brabant vertelde dat hij al vijftig jaar een koordje uit de Gouden Koets thuis heeft liggen, staat de telefoon roodgloeiend.
Van de NOS tot RTL en van Hart van Nederland tot De Wereld Draait Door. Iedereen wil zijn verhaal horen. Ook veel kranten schreven over het koordje dat Priele uit de Gouden Koets 'gestolen' heeft. Zo stond hij onder meer in De Telegraaf en in  het AD.
Reactie koning Willem-AlexanderPriele kan wel lachen om alle aandacht. Maar het liefst hoort hij iets van koning Willem-Alexander zelf. "Ik wil niets liever dan dan dat de koning mijn excuses accepteert. En ik wil vragen wat ik met het koordje moet doen."
Als Willem-Alexander dat wil, geeft hij het koord terug. En anders schenkt hij het aan het nationaal brandweermuseum.  
Ravotten in en op de Koets Priele kreeg het koordje letterlijk in handen toen hij als jonge brandwacht de koets moest bewaken. Toen Priele met zijn brandweerlaars achter de Koninklijke bank bleef hangen, rukte hij het koninklijke koordje los.
Priele en zijn twee collega's besloten te zwijgen omdat het vrijwel zeker was dat ze uit 'de dienst' ontslagen zouden worden als bekend zou worden hoe het koordje los was geraakt.
Geen reactieTot Cor zijn verhaal vertelde aan Omroep Brabant-verslaggever Rob Bartol. Sindsdien wil iedereen het verhaal horen. Behalve koning Willem-Alexander. Vanuit het koninklijk paleis blijft het angstvallig stil.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.