Thema Dutch Design Week 2014 is 'UP'

12 september 2014 om 20:22 • Aangepast 24 april 2020 om 17:20
nl
Dutch Design Week (DDW) staat dit jaar in het teken van een thema dat een koers aangeeft: ‘UP’. Dat heeft de organisatie vrijdag laten weten. Ook het complete programma is bekendgemaakt.
Geschreven door

Na het ‘Now future’ van 2013 kiest DDW dit jaar voor een thema dat weliswaar duidelijk de koers aangeeft, maar ruimte laat voor eigen interpretatie en invulling. ‘UP’ drukt een richting, een beweging, en een gevoel uit.
De Dutch Design Week wordt dit jaar gehouden van 18 tot en met 26 oktober. Het complete programma is te lezen op de site van DDW.
'Design van de toekomst en meer'In het Klokgebouw presenteren de drie Nederlandse Technische Universiteiten (Eindhoven, Delft, Twente) zich voor het eerst op locatie. Onder de naam Design United (3TU) tonen ze het design van de toekomst en de rol daarin van technologie.
Verwachte hoogtepunten zijn onder andere de Graduation Show van DAE, een Design Health Hackaton van Philips in het Philips museum, de expositie en prijsuitreiking van Dutch Design Awards (DDA) en de Now future-avond op 23 oktober in samenwerking met VPRO.
Kiki van EijkBehalve de Design Academy Eindhoven (DAE) en Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) openen bekende locaties als Kazerne en Schellensfabriek, Sectie C en TAC, MU en het Van Abbemuseum hun deuren voor (inter)nationale exposities.
Daarnaast presenteren onder meer Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk, Piet Hein Eek en gelegenheidscollectief Dutch Invertuals nieuw werk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.