Vol programma over Operatie Market Garden op Omroep Brabant radio en tv

14 september 2014 om 07:47
nl
Op zondag 14 september begint de grote herdenking in het kader van zeventig jaar Operatie Market Garden. Die ochtend vertrekken honderden historische voertuigen uit Borkel en Schaft voor het rijden van het eerste deel van Hell's Highway. De tocht is vanaf 10.00 uur live te volgen op Omroep Brabant televisie.
Geschreven door

Ook Omroep Brabant radio en internet besteden uitgebreid aandacht aan de herdenking van Operatie Market Garden.
TelevisieZondagochtend om 10.00 uur pakt Omroep Brabant televisie groot uit met de historische tocht die start in Valkenswaard. De presentatie van de live-uitzending is in handen van Cindy de Koning. Zij verwelkomt diverse gasten waaronder de burgemeester van Valkenswaard Anton Ederveen.
RadioDe ochtenduitzending van Willem-Jan Joachems staat geheel in het teken van Market Garden. Voortdurend wordt er geflitst met de verslaggevers op straat. In de studio is erfgoeddirecteur Patrick Timmermans te gast om te praten over herinneren en herdenken. Historicus Jack Didden uit Drunen geeft mini-colleges over het verloop van Market Garden. Beleef het mee tussen 09.00 en 12.00 uur op Omroep Brabant radio.    
InternetDe uitzending van Operatie Market Garden is zondag vanaf 10.00 uur te zien op de website van Omroep Brabant en in de apps. Hieronder kan je de uitzending ook kijken.  
Alles over Operatie Market Garden vind je op de themapagina omroepbrabant.nl/marketgarden. Ook op de speciale pagina Wegnaardebevrijding.nl is veel te vinden over Operation Market Garden. Een compleet overzicht van alle activiteiten rond de herdenking lees je hier.
Weg naar de Bevrijding Omroep Brabant en Omroep Gelderland zenden van 14 tot en met 21 september de televisieserie ‘Weg naar de Bevrijding' uit. Tijdens acht opnamedagen volgen wij de historische route vanaf Valkenswaard via Best, Veghel, Grave, Groesbeek, Nijmegen en Oosterbeek naar Arnhem.
De talkshow wordt gepresenteerd door Gabrina Kikkert en Erik van der Pol. De gasten praten over hun eigen ervaring in 1944, maar er wordt ook gesproken over de gevolgen van de oorlog die we tot op de dag van vandaag merken in ons dagelijks leven.
Reportage Anouschka van MiltenburgIn de eerste uitzending van zondag is onder meer een reportage te zien over de voorzitter van de Tweede Kamer, Anouschka van Miltenburg uit Zaltbommel, die zelf een interessant verhaal heeft over Market Garden. Zelf kende ze niet alle details, maar samen met haar zochten wij het verhaal uit en gingen terug naar de plek waar de grootouders van Van Miltenburg een dramatische gebeurtenis meemaakten. Commissaris van de Koning Wim van de Donk is te gast.  
Onder meer Dries van Agt, Jan Terlouw, Maarten van Rossem, Ad van Liempt, Peter van Uhm, Frank Lammers en Pieter Derks zijn de komende uitzendingen te gast is 'Weg naar de Bevrijding'.
Dagelijks te zien vanaf zondagVan zondag 14 tot en met zondag 21 september is  ‘Weg naar de Bevrijding' dagelijks te zien op Omroep Brabant televisie vanaf ongeveer 18.45 uur (aansluitend op Brabant Nieuws en het Weer).  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.