Jong Oranje in play-offs voor EK tegen Portugal - Omroep Brabant

Jong Oranje in play-offs voor EK tegen Portugal

12 september 2014 om 22:10
nl
Jong Oranje moet zich ten koste van Jong Portugal zien te plaatsen voor het EK onder 21 jaar, dat in juni volgend jaar in Tsjechië wordt gehouden. Dat heeft de loting in het Zwitserse Nyon vrijdag uitgewezen.
Geschreven door

De ploeg van bondscoach Adrie Koster uit Nuenen speelt op donderdag 9 oktober vanaf halfzeven eerst thuis, in het stadion van AZ in Alkmaar. De return volgt vijf dagen later in Portugal. Die wedstrijd begint om zes uur Nederlandse tijd.
Portugezen maakten indrukDe Portugezen maakten in de groepsfase indruk door al hun wedstrijden te winnen. Jong Oranje lag lang op koers om ook groepswinnaar te worden, maar verspeelde de eerste plaats door de afsluitende thuiswedstrijden tegen Georgië en Slowakije te verliezen.
Met het nodige fortuin en wat hulp van andere landen wist Jong Oranje als een van de vier beste nummers twee toch de play-offs te halen. De ploeg van Koster staat daarin wel voor een zware opgave. "Portugal is een sterke tegenstander, laat dat duidelijk zijn", zei Koster.
Sterke ploegen"Ze hebben in de poulefase al hun wedstrijden gewonnen. Maar alle ploegen voor deze loting waren sterk. En uiteraard geldt: wil je hoge ogen gooien op het EK volgend jaar, dan moet je ook van deze tegenstanders kunnen winnen."
Jong Oranje deed vorig jaar onder leiding van bondscoach Cor Pot mee aan het EK in Israël. De Nederlandse talenten werden toen in de halve finale uitgeschakeld door Italië.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.