FC Oss geeft 2-0 voorsprong uit handen tegen Almere City: 'Moeten scherper zijn'

12 september 2014 om 23:53
FC Oss is er niet in geslaagd zich in het linkerrijtje van de Jupiler League te voetballen. Tegen laagvlieger Almere City kwam de ploeg vrijdagavond 2-0 voor, maar in de tweede helft ging het toch mis.

Het laaggeklasseerde Almere City begon offensief. FC Oss had moeite de bal lang in de ploeg te houden. Vincent Janssen was in de elfde minuut dicht bij de openingstreffer, maar hij schoot rakelings langs het doel van Nick Hengelman.
Negen minuten later leek de 1-0 alsnog te vallen, toen Almere City een penalty mocht nemen. Rick Stuy van den Herik trok zijn directe tegenstander in het strafschopgebied onderuit en scheidsrechter Blank kon weinig anders dan maar de stip wijzen. Hengelman stopte echter de inzet.
Kansen opeens wel benutNa een halfuur was Oss wél trefzeker. Na een goede aanval over rechts tikte Jorzolino Falkenstein de 0-1 achter Almere-doelman Marco van Duin. En een minuut later moest de keeper de bal weer uit het doel halen, na een inzet van linksback Lorenzo Piqué: 0-2.
Almere was aangeslagen, maar kreeg vlak voor rust een open kans om terug te keren in de wedstrijd. De ploeg van coach Henk Grim kreeg weer een penalty, nu na hands in het strafschopgebied. Op deze inzet van Vincent Janssen had Hengelman geen antwoord.
Balletje breed en terugDe bedoelingen van Almere in de tweede helft werden snel duidelijk. Coach Grim wisselde aanvallend. Fabian Serrarens en Charles Dissels kwamen voor de middenvelders Ricardo Kip en Rodney Sneijder.
De Ossenaren speelden de bal steeds vaker breed of terug en de ruimte naar de voorhoede werd te groot. Toch was invaller Ryan Sanusi dicht bij de 1-3. Na een fraaie actie stond hij oog in oog met Almere-keeper Van Duin, maar hij schoot wild naast.
Dat bleek een dure misser. Drie minuten later stond het 3-2 voor Almere, via goals van Norair Mamedov en Serrarens. En Leon de Kogel besliste het duel tien minuten daarna definitief.
'Te weinig jongens zetten schouders eronder'"Misschien hebben wij te weinig jongens die de schouders eronder zetten", analyseerde FC Oss-aanvoerder Joep van den Ouweland na afloop. "Van de zes wedstrijden die wij tot nu toe gevoetbald hebben, hebben we er 4,5 goed gespeeld. Maar we staan nu zestiende. We hebben nu al vijftien goals tegen gekregen. Ik denk dat we daar eerst aan moet gaan werken, als we naar het linkerrijtje willen."
"We moeten scherper zijn", vulde verdediger Lorenzo Piqué aan. "Achterin, maar ook voorin."