Video

Nog maar één dag: afgebrande corsowagen Crescendo Valkenswaard komt op tijd af

13 september 2014 om 11:46 • Aangepast 21 november 2020 om 22:35
nl
Er is hard gewerkt de afgelopen dagen, en het gaat lukken op tijd. Buurtschap Crescendo uit Valkenswaard is ervan overtuigd dat hun corsocreatie op tijd klaar is voor het Bloemencorso Valkenswaard zondag. De praalwagen werd vorige week verwoest door een brand.
Profielfoto van
Geschreven door

"Vorige week stonden we hier nog met de tranen in onze ogen", zegt voorzitter Ronald Balmer, verwijzend naar de brand die de praalwagen vorige week verwoestte.
SaamhorigheidMet man en macht en met dag- en nachtploegen wordt er al dagen aan het herstellen van de praalwagen. Dat is volgens Balmer typisch Valkenswaard: "Dan zie je saamhorigheid ontstaan, dat doet me veel goed. Iedereen doet een stapje extra en sommige mensen nemen zelfs vrij."
De brand van vorige week is volgens Balmer waarschijnlijk ontstaan tijdens het lassen: "Waarschijnlijk is daarbij een stukje papier onder de wagen in brand gevlogen. Ja, toen ging het heel snel."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Corso live op tvHet buurtschap is ervan overtuigd dat de wagen op tijd klaar is. Vanwege de vele hulp die het buurtschap heeft gekregen, ligt het werk zelfs een beetje voor op schema.
Zondag is het showtime voor de praalwagen van Crescendo en vele andere creaties. Het 61e Bloemencorso Valkenswaard wordt vanaf twee uur 's middags live uitgezonden bij Omroep Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.