Belastingdienst int een ton bij controle A58 Tilburg, twee chauffeurs betrapt op fraude tachograaf

13 september 2014 om 12:14
nl
Bij een verkeerscontrole op de A58 bij Tilburg heeft de Belastingdienst vrijdag ruim 100.000 euro aan boetes en openstaande schulden geïnd. Twee vrachtwagenchauffeurs werden betrapt op fraude met de tachograaf.
Geschreven door

Daarmee wordt gecontroleerd of chauffeurs zich wel aan de rust-en rijtijden houden. De politie ziet dit als een economische overtreding.
Aan de kettingDe Belastingdienst haalde in samenwerking met de politie 27 mensen van de weg die nog betalingen open hadden staan. Tien wagens werden afgevoerd. Eén automobilist moest mee naar het politiebureau omdat hij de boete niet kon betalen.
Eén van de twee chauffeurs die met de tachograaf had geknoeid, is een Bulgaar. Het bedrijf waarvoor hij werkt is een boete opgelegd van 4400 euro, de chauffeur kreeg een boete van 1500 euro. De vrachtwagen is aan de ketting gelegd totdat het bedrag helemaal betaald is.
Scherp uitstekende delenAndere overtredingen die vrijdag werden beboet: het hebben van scherp uitstekende delen, niet-handsfree bellen, onverzekerd rijden en het niet dragen van een gordel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.