Hartverscheurend: terminale Veghelaar kan tuin niet meer opknappen, bedrijf vergoedt alles: ‘Wauw!’ - Omroep Brabant

Hartverscheurend: terminale Veghelaar kan tuin niet meer opknappen, bedrijf vergoedt alles: ‘Wauw!’

13 september 2014 om 15:21
nl
Echtgenote Linsey uit Veghel kan het nog steeds niet geloven. De laatste, langgekoesterde wens van haar zieke man Eduard lijkt alsnog in vervulling te gaan: een gloednieuwe tuin met alles erop en eraan. Eigenlijk wilde Eduard de tuin zelf aanleggen, maar toen hij ernstig ziek werd ging dat plan niet meer door. Tuinbedrijf Sandro Groep uit Woudenberg hoorde het tragische verhaal en besloot om de tuin zaterdag voor niets aan te leggen.
Geschreven door

“In een maatschappij waar alles om geld draait, is het geweldig dat ze dit voor ons willen doen”, vertelt Linsey geëmotioneerd aan Omroep Brabant.
'Normaal een bink'Linsey en Eduard, die liever niet met hun achternaam vermeld willen worden, zijn pas teruggekomen van een vakantie in Engeland. Niet veel later werd er bij Eduard een tumor geconstateerd.
De artsen denken dat hij nog hooguit een paar jaar te leven heeft. “Je wereld stort in”, vertelt zijn echtgenote terneergeslagen. “Normaal is mijn man een bink die nooit huilt, maar nu heeft hij het erg zwaar.”
Twaalf jonge knapenVoordat het echtpaar het slechte nieuws te horen kreeg, waren er plannen om de tuin te verbouwen. Daarvoor was er al contact gelegd met Sandro Groep. “Ik belde dinsdag nog het bedrijf op met wat vragen. Ik vertelde mijn verhaal en legde verdrietig de hoorn neer”, blikt Linsey terug.
Een kwartier later ging opnieuw de telefoon. Een ‘hartverwarmend telefoontje’, zo blikt Linsey terug. “Ze hadden spoedoverleg gehad. Ze besloten om de tuin kosteloos aan te leggen. Zaterdag zou het opgeleverd worden. Echt helemaal geweldig.” En zo geschiedde: zaterdagochtend stonden vanuit Barneveld enkele jonge knapen op de stoep om de tuin aan te leggen.
'Droom wordt werkelijkheid'De buurtbewoners aarzelden niet en besloten om mee te helpen. De één maakt broodjes voor de bouwers, de ander helpt mee met sjouwen. “Zo kom je erachter wie je vrienden zijn. Wauw”, looft Linsey alle helpers. “Eduard en ik zitten graag buiten. Dat zijn droom nu werkelijkheid wordt, doet ons zoveel. Geweldig dat dit kan.”
Eduard ligt momenteel in het ziekenhuis en kan er zaterdag niet bij zijn. Zijn vrouw laat weten dat hij erg blij en emotioneel reageerde toen hij het nieuws hoorde. “We weten niet hoe we deze mensen moeten bedanken”, vertelt ze. “Zo is er toch nog iets positiefs te noemen aan dit tragische verhaal.”
'Dit gun je niemand'Bouwer Hans Morren (18) kreeg deze week een telefoontje van zijn baas. “’Hans, ik heb een mooie klus voor jou", zei mijn baas tegen mij. Het is inderdaad een prachtige actie. Wij steunen deze mensen waar mogelijk”, vertelt Hans.
“Dit gun je niemand. We hebben tegen Linsey gezegd dat we niet weggaan voordat het af is. Dat verdienen ze.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.