Man (22) bewusteloos geslagen en daarna nog tegen hoofd geschopt in centrum Rosmalen

13 september 2014 om 17:28 • Aangepast 21 november 2020 om 22:35
nl
Een 22-jarige man uit Rosmalen is in de nacht van vrijdag op zaterdag ernstig mishandeld door één of meerdere belagers. In het centrum van Rosmalen zou een vechtpartij tussen 'meerdere personen' hebben plaatsgevonden, meldt de politie.
Profielfoto van
Geschreven door

Het slachtoffer werd zaterdagnacht op de Raadhuisstraat zonder aanleiding van zijn fiets geslagen. Hij raakte daardoor bewusteloos. Zijn belager hield het hier niet bij en schopte hem nog meerdere keren tegen zijn hoofd.
Omstanders schakelden hierop de hulpdiensten in. De man is naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Vaker vechtpartijenDe politie denkt te weten om wie het gaat en is op zoek naar de dader, meldt een woordvoerder. Het onderzoek naar eventuele meerdere daders loopt nog. Het slachtoffer raakte onder meer gewond aan zijn kaak en zijn wenkbrauwen.
In het centrum van Rosmalen zijn vaker vechtpartijen. In januari waren er zelfs drie mishandelingen in één weekend. Een 19-jarige jongeman werd toen zonder aanleiding in elkaar geslagen. De politie vermoedde toen dat alle drie de mishandelingen op naam stond van dezelfde groep jongeren.
Actie Rosmalens BelangIn mei liep een arrestatie van baldadige jeugd nog flink uit de hand. De politie wilde vier jongeren arresteren voor het vernielen van een verkeersbord, maar de aanhouding liep dusdanig uit de hand dat er wapenstokken en pepperspray aan te pas moesten komen.
Lokale partij Rosmalens Belang merkte de vele vechtpartijen eerder dit jaar ook al op, maar zijn tevreden over de aanpak. Volgens fractievoorzitter Jos van Son is de groep jongeren die eerder dit jaar verantwoordelijk was voor de mishandelingen flink aangepakt. "Ze zijn veroordeeld, met familie ontboden op het stadhuis en burgemeester Rombouts heeft gebiedsverboden opgelegd." Volgens Van Son was het toen gedaan met de vele mishandelingen. "Deze laatste mishandeling, hoe ernstig ook, is een incident. Ik hoop dat deze dader op dezelfde manier wordt aangepakt, want die is wel effectief."


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.