Definitief einde aan stanklucht boven Eindhoven en Son, vervuild water naar Moerdijk - Omroep Brabant

Definitief einde aan stanklucht boven Eindhoven en Son, vervuild water naar Moerdijk

13 september 2014 om 19:40
nl
Aan de doordringende stanklucht die dagenlang boven bedrijventerrein Ekkersrijt in Son en het Eindhovense stadsdeel Woensel hing, is zaterdagmiddag een einde gekomen. Dat laat afvalwaterzuiveringsbedrijf Ecoflow weten.
Geschreven door

De Omgevingsdienst Zuid-Oost Brabant heeft zaterdag metingen gedaan. Daaruit kwam naar voren dat er geen hinderlijke 'rotte eierenlucht' meer is. Het bedrijf is momenteel begonnen met het afvoeren van het vervuilde water naar vuilverwerkingsbedrijf ATM op Moerdijk.
'Last onder bestuursdwang'Dat betekent dat Ecoflow heeft voldaan aan de voorwaarden in de 'last onder bestuursdwang', die de Omgevingsdienst had opgelegd na de aanhoudende problemen. Het bedrijf had tot vier uur zaterdagmiddag de tijd om een eind te maken aan de stank.
Volgens Ecoflow komt er sinds woensdag al geen waterstofsulfide meer vrij, de stof die de vieze lucht veroorzaakte. Toch bleven er donderdag en vrijdag klachten binnenkomen, met name van inwoners die vlakbij het industrieterrein wonen. [YouTube:body:http://youtu.be/AR_eFky2OYE]
Vervuilde water naar MoerdijkHet is de bedoeling dat ook de rest van het vervuilde water de komende dagen naar Moerdijk wordt afgevoerd. Het overladen van het water kan nog leiden tot 'korte geurpieken' in de buurt van Ecoflow. Volgens het bedrijf is dat 'niet te voorkomen'.
Er zouden ongeveer honderd tankwagens nodig zijn om het water af te voeren. Volgens Ecoflow kwam er waterstofsulfide vrij door technische problemen. Volgens de GGD is de volksgezondheid niet in gevaar gekomen door de stankoverlast.[YouTube:body:http://youtu.be/4Ve1J21_pRc]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.