Video

De heetste hamburger van Nederland proeven op het Dutch Chili Fest: 'Het brandt als de hel'

13 september 2014 om 19:31
nl
De afgelopen jaren was het Dutch Chili Fest al hot, maar dit jaar helemaal. Zo’n zesduizend bezoekers kwamen zaterdag naar Eindhoven om te genieten van heet eten. Het hoogtepunt van het feest was de hamburger-challenge.
Geschreven door

Voor de derde keer stond het Klokgebouw in Eindhoven vol met een tentoonstelling, kraampjes en eettentjes. En dat allemaal in het teken van chilipeper. Live muziek en de brandende barbecue gaven het feest een zomers tintje.
Heetste hamburger van NederlandDe echte bikkels konden op het Dutch Chili Fest meedoen aan  de hamburger-challenge. Daar stond de heetste hamburger van Nederland op het menu. "Met verse pepers, gedroogde pepers, goede sambal en een heet sausje met daarbij een schijfje tomaat en komkommer", vertelt de kok. "Dat maakt de hamburger tot een van de heetste hamburgers ter wereld."
'Ik wil hier zo snel mogelijk weg'Het eten van de hamburger flink afzien voor de dertig bikkels die de hamburger durfden te proeven. Volgens de regels moesten de deelnemers de burger binnen vijftien minuten opeten en daarna drie minuten niets drinken. “Ik wil hier zo snel mogelijk weg”, wist een van de deelnemers nog net uit te brengen na de eerste hap. “Het brandt als de hel.”
Radio presentatrice Eefke proefde eerder deze week de heetste hamburger van Nederland. Al na twee happen werd ze geveld door de hamburger en ging ze van zender af.
[youtube:body:https://www.youtube.com/watch?v=CKvLO4cpsBs]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.