Na 100 kilometer hardlopen is Bram van Rijswijk uit Bladel Nederlands kampioen ultraloop

13 september 2014 om 23:06
nl
Bram van Rijswijk (32) is zaterdag Nederlands kampioen ultraloop geworden in Winschoten. De atleet uit Bladel finishte na honderd kilometer als tweede na de Tsjech Daniel Oralek.
Geschreven door

Van Rijswijk deed zeven uur en 27  minuten over de race. "Ik ben zeer tevreden met deze uitslag en heb zelfs mijn persoonlijk record met drie minuten aangescherpt", glundert de kersverse kampioen.
'Ik wilde eigenlijk niet starten'De race werd gerend in tien rondes van tien kilometer door het Groningse Winschoten. "Het waren zware omstandigheden vandaag. Ik heb nog gedacht om niet te starten." Daarmee doelt Van Rijswijk op de temperatuur. Het was zo'n 24 graden in Groningen.
"Normaal gesproken presteer ik niet goed met dit weer, dan krijg ik last van mijn maag." De aanscherping van zijn persoonlijk record is hem daarom meer waard dan het lijkt. "Drie minuten is niet veel op zeven en een half uur. Maar tel de zware omstandigheden erbij op dan heb ik echt goed gelopen."
En dat het zwaar was, blijkt wel uit het grote aantal uitvallers. Van de 103 deelnemers finishten er 43. Voor Van Rijswijk was het de tweede ultraloop van honderd kilometer die hij uitliep. Sinds de start van zijn ultraloopcarrière in 2011 liep hij zes van deze wedstrijden.
Krotwaar valt uitHardloper Luc Krotwaar uit Eindhoven was één van de afvallers. Na vijf ronden kon hij niet verder. "Ik had beter niet kunnen starten. Mijn voorbereidingstijd was echt te kort", vertelt de atleet toch enigszins teleurgesteld.
Het was de eerste ultraloop voor voormalig marathon-specialist Krotwaar. Hij had zich voorgenomen fatsoenlijk te finishen. Na vijf rondes en 3 uur en 51 minuten lopen moest hij dat doel laten varen. "In de trainingen ben ik ook maar tot zestig kilometer gekomen. De volgende keer dat ik start wil ik bevestiging krijgen tijdens de trainingen dat ik de honderd kilometer kan halen", legt Krotwaar vastberaden uit.
Blauwe teennagelsVan Rijswijk nam zondagmiddag de schade op na zijn deelname aan het NK ultraloop. "Ik heb een paar blaren en een paar blauwe teennagels, maar verder gaat het wel goed. Ik kan in ieder geval de trap of en af. Na de race kon ik amper honderd meter wandelen."
De uitslag en een overzicht van alle rondetijden is hier te vinden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.