PSV verliest met 3-1 van PEC Zwolle, maar van paniek geen sprake: 'Donderdag weer een wedstrijd'

13 september 2014 om 23:18 • Aangepast 21 november 2020 om 22:35
PSV heeft punten lagen liggen bij het duel zaterdagavond tegen PEC Zwolle. De Eindhovenaren voelden vooraf de hete adem in de nek van de nummer twee. Ze konden niet voorkomen dat er een pijnlijk verlies werd geleden: het werd 3-1. Het was meteen ook de eerste wedstrijd die dit seizoen werd verloren.

De ploeg van Phillip Cocu moest alles op alles zetten om koploper te blijven in de eredivisie. Het duel ging de eerste helft vrij gelijk op.
Blessure DepayNa achttien minuten speeltijd moest Memphis Depay vanwege een liesblessure worden vervangen door Jürgen Locadia. Volgens de dokter van PSV moet de lies eerst tot rust komen voordat een MRI-scan gemaakt kan worden. Die volgt waarschijnlijk maandag. Pas dan kan de medische staf inschatten hoe lang Depay aan de kant staat.

In de dertigste minuut kregen de Eindhovenaren een strafschop, die door Luuk de Jong werd ingetikt. Vijf minuten voor rust maakte PEC'er Drost de 1-1 gelijkmaker door een foutje van PSV-doelman Jeroen Zoet. "De bal dwarrelde wat en ik probeerde mijn handen erachter te krijgen, maar dat lukte dus niet", aldus Zoet.
Tweede helftMaher kreeg in de tweede helft geen speeltijd. In plaats daarvan bracht Cocu Hiljemark in het veld. Joost Broerse bracht PEC Zwolle in de 63e minuut op een 2-1 voorsprong door een vrije trap. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd maakt Rienstra een prachtig doelpunt van afstand. Hij beslist het duel in het voordeel van PEC Zwolle.
"We hadden niet hoeven te verliezen. Ik had het gevoel dat we de wedstrijd zeker in de tweede helft wisten te controleren. Waar we niet in slaagden was kansen creëren, dat lukte PEC Zwolle wel en daarom hebben zij misschien wel verdiend gewonnen", zei Wijnaldum na afloop.
Jeroen Zoet: "We hebben verloren, maar er is nu geen paniek hoor. Gewoon weer de koppen bij elkaar. Donderdag is er weer een wedstrijd. Zo simpel is het".
KoploperOndanks een verlies blijven de Eindhovenaren koploper in de eredivisie. PSV heeft een beter doelsaldo dan PEC Zwolle, die evenveel punten heeft.