Willem II stunt met 1-2 winst in De Kuip tegen Feyenoord: 'Dit is voor mij geen verrassing'

14 september 2014 om 00:39
Willem II heeft zaterdagavond goede zaken gedaan op bezoek bij Feyenoord. Na acht minuten kwamen de Tilburgers door een doelpunt van Van der Struijk op voorsprong. Armenteros verdubbelde die voorsprong nog eens in de 23e minuut. In de tweede helft wisten de Feyenoorders toch nog een tegendoelpunt te maken.

Onder leiding van scheidsrechter Braamhaar trapten de ploegen zaterdag om kwart voor negen af in De Kuip. Hoewel Feyenoord hoger in de Eredivisiestand te vinden is, wisten de Rotterdammers weinig in te brengen tegen het spel van Willem II.
TegendoelpuntEen kwartier voor het einde van de wedstrijd raakte een schot van de Feyenoorders alsnog het net. De treffer kwam van het hoofd van Kazim-Richards.
De laatste keer dat Willem II wist te winnen op bezoek bij Feyenoord, is alweer twintig jaar geleden. Destijds werd het 0-2.
Streppel: 'Met bluf gespeeld'Ondanks dat Willem II een grootse en onverwachte zege boekte in De Kuip, was trainer Jurgen Streppel niet heel erg verbaasd: "Het is geweldig om hier te winnen, maar vooraf hebben we afgesproken om met bluf te spelen en dat hebben we in de eerste helft geweldig gedaan. Het niveau in de competitie nivelleert, wij hebben echt een goede ploeg. Dan is dit voor mij, zonder arrogant te willen klinken, geen verrassing."
Armenteros: 'Geweldig, zo'n debuut'Goudhaantje was debutant Samuel Armenteros, die met een assist en een doelpunt een beslissende stempel had voor de Tilburgers. In de tweede helft, toen Feyenoord de Tricolores met de rug tegen de muur drukte, kwam de Zweed conditioneel tekort.
"Weet je wat het is? Ik heb in april voor het laatst een wedstrijd gespeeld. En dan heb ik het niet eens over negentig minuten. Maar dat komt de komende weken wel goed. Het was nu echt knokken en sleuren op het eind. Maar zo'n debuut is geweldig. Een doelpunt en een assist, dat is altijd lekker voor een spits."
Willem II maakt een flinke sprong op de ranglijst, de Tilburgers staan nu tiende.