Spelers en staf RKC geschokt na overlijden dochtertje (2) van directeur Remco Oversier

14 september 2014 om 02:11 • Aangepast 24 april 2020 om 17:22
nl
Het nieuws over het overlijden van Keet (2), de dochter van RKC-directeur Remco Oversier, is bij RKC ingeslagen als een bom. Spelers en staf kregen het verdrietige bericht zaterdagmiddag te horen, enkele uren voordat een belangrijke wedstrijd tegen NEC op het spel stond.
Geschreven door

Keet werd zaterdag dood gevonden in haar bedje.
'Helemaal van de kaart'"Als je in het hotel zit en je krijgt een berichtje dat het dochtertje van Remco is overleden, dan sta je wel even stil. Je kunt eigenlijk niks zeggen, want je bent helemaal van de kaart. Niet alleen de staf, maar ook de spelersgroep zat er toch verschrikkelijk mee", zegt trainer Martin Koopman.
Frank van Mosselveld sluit zich daarbij aan. "RKC is een kleine club, iedereen kent elkaar. Dit nieuws slaat dan in als een bom. Je weerspiegelt het op je eigen situatie. Veel spelers hebben zelf jonge kinderen."
Knop om Na het overlijdensbericht heeft RKC-trainer Koopman binnen de staf aangekaart of RKC het duel tegen NEC wel moest spelen. "De regels geven aan dat afgelasting niet mogelijk is. Na een rouwfase van driekwartier moet je toch de bus in. Het zakelijke gaat toch door. Ik heb pas in het stadion van NEC een bespreking gehouden. Het zou je gebeuren zeg. Dit is echt een zwarte bladzijde van RKC."
Voorafgaande aan het duel NEC-RKC werd een minuut stilte gehouden. De Waalwijkers verloren de wedstrijd met 1-0.
[YouTube:http://www.youtube.com/watch?v=IVh3ggGIIJU] [YouTube:http://www.youtube.com/watch?v=2YfPN33_JhA]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.