Jeffrey Herlings kruipt toch op crossmotor voor veiligstellen WK-titel: 'Belangen zijn zó groot'

14 september 2014 om 12:57
nl
Hij is niet fit, maar voor de wereldtitel gaat hij het zondagavond tóch proberen. Motorcrosser Jeffrey Herlings brak in juli zijn bovenbeen tijdens een wedstrijd in het Belgische Genk. De Elsendorper zag tijdens zijn afwezigheid zijn enorme voorsprong op de concurrentie, in de strijd om het wereldkampioenschap, slinken tot 23 punten. Om het WK toch te winnen, besloot hij toch mee te doen aan de laatste WK-wedstrijd in het Mexicaanse León.
Geschreven door

Herlings reed zaterdag slechts een aantal ronden in voorbereiding op de laatste Grand Prix-wedstrijd. Dit deed hij tijdens de tijdtraining en de kwalificatieheat. Hij sloeg de vrije training over. Dit betekent dat Herlings zondagavond van de 23e positie moet starten.
Volgens Ossenaar John van den Berk - die de wereldtitel zelf twee keer won - zegt dit weinig: "Als Jeffrey van start gaat, gaat hij er gewoon voor."
'KTM maakt het weinig uit'Van den Berk snapt Herlings keuze om mee te doen wel. "Het kan normaal niet, maar de belangen zijn zó groot." Toch vindt hij het rijden met een blessure riskant. "Jeffrey is nog heel jong. Hij heeft al twee wereldtitels en zijn toekomst ziet er geweldig uit."
Tijdens de race in León zijn vijftig punten voor de wereldranglijst te verdienen. Herlings staat er nog 23 voor op zijn concurrent Jordi Tixier. Tixier is teamgenoot van Herlings, bij KTM. Toch verwacht Van den Berk niet dat de twee het op een akkoordje gooien. "Voor KTM maakt het niet zoveel uit wie er precies wereldkampioen wordt, zolang er maar een KTM-rijder wint. En Tixier wil natuurlijk ook wel eens wereldkampioen worden."
'Met kapotte kruisband NK gereden'Van den Berk heeft zelf ook ervaring met het motorcrossen met een blessure. Hij reed onder meer met een gescheurde kruisband, een kapotte binnenste knieband en een enkelblessure. "Met die kapotte kruisband heb ik nog wel het NK gewonnen. Maar daarna heb ik er wel zeven weken uit gelegen."
Omroep Brabant doet zondagavond verslag van de beslissende WK-wedstrijd via een liveblog. Die begint om 18.45 uur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.