Timelapse: zo plaats je binnen vier uur een spoordek van een miljoen kilo in Oudenbosch - Omroep Brabant

Timelapse: zo plaats je binnen vier uur een spoordek van een miljoen kilo in Oudenbosch

14 september 2014 om 18:45
nl
Onder toeziend oog van tientallen nachtbrakende toeschouwers werd zaterdagnacht het nieuwe spoordek aan de Zeggeweg in Oudenbosch geplaatst. Het duurde vier uur om de betonnen plaat met een gewicht van één miljoen kilo te plaatsen. Dick van der Zande (56) bleef speciaal op om de enorme operatie met eigen ogen te aanschouwen.
Geschreven door

Dick maakte een indrukwekkende timelapse-video, waarbij de kijkers versneld te zien krijgen hoe de operatie in zijn werk ging. Het plaatsen van het spoordek gebeurde tussen één uur en vijf uur ’s nachts.
“Het duurde allemaal erg lang en alles ging stapvoets, maar het is bijzonder hoe ze zo’n enorm gevaarte kunnen verplaatsen."
'Mooi om mee te maken'Het dek is volgens de gemeente nodig voor de nieuwe zuidelijke randweg die later onder het spoor door duikt. “Het was mooi om een keer zoiets mee te maken”, vertelt de trotse maker van de video.
Het treinverkeer tussen Oudenbosch en Roosendaal ligt vanwege het nieuwe spoordek 52 uur stil. De verwachting is dat het treinverkeer maandagochtend hervat zal worden. Zondag werken de bouwers van aannemer Ippel weer verder om het verwijderde stuk spoor weer terug op zijn plek te leggen.
In beton gegotenDe afgelopen weken is het spoordek op de bouwplaats in beton gegoten. Daar heeft het object een tijdje gestaan totdat het onder de spoorweg geplaatst kon worden.
Op een speciaal geplaatste tribune konden tientallen wakkere toeschouwers kijken hoe het spoordek op een rijdend onderstel werd geplaatst.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.