Verdachten uit Roosendaal en Rijsbergen in verdwijningszaak Jelle Leemans twee weken langer vast

15 september 2014 om 16:55
nl
Een 42-jarige man uit Rijsbergen en een 31-jarige Roosendaler die vrijdagochtend in hun woonplaats zijn aangehouden blijven nog zeker twee weken in hechtenis. Dat heeft de rechter-commissaris maandag in Breda bepaald.
Geschreven door

Het duo wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van Jelle Leemans (27) uit België. Volgens een woordvoerster van Justitie kan die betrokkenheid liggen van moord tot en met het laten verdwijnen van de auto van Leemans. De verdachten zitten in beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.
De vermiste Belg is nog niet gevonden. Het onderzoek naar de verdwijning is nog in volle gang. De politie heeft tot nu toe 24 tips binnengekregen over zijn verdwijning.
MisdrijfLeemans vertrok op 21 november vorig jaar rond acht uur 's ochtends uit Rumst in België naar een afspraak in Roosendaal en is sindsdien spoorloos. Een signaal van zijn mobiele telefoon werd destijds opgepikt op de Burgemeester Schneiderlaan in Roosendaal. De politie denkt dat hij slachtoffer is geworden van een misdrijf.
Volgens Belgische media leidde Leemans een dubbelleven als drugsdealer. Alles wijst erop dat hij is bestolen bij een mislukte drugsdeal en daarna is vermoord, aldus Het Laatste Nieuws.
Zoektocht Rucphense HeideVorige week woensdag zocht de politie met ruim zestig man op de Rucphense Heide en bij een huis aan Het Dreefje in Schijf. Ook werd onderzoek gedaan bij een autobedrijf aan het Spectrum in Roosendaal. De zoektocht heeft nog niet naar de vermiste Leemans geleid.
De zoektocht bij het autobedrijf was opvallend, omdat de politie daar vorige maand ook onderzoek deed. Toen gebeurde dat in de zaak van de vermoorde John Wassink uit Roosendaal. Volgens de politie zijn er op dit moment 'geen aanwijzingen dat de twee zaken iets met elkaar te maken hebben'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.