Vader Herlings trots op zoon Jeffrey ondanks mislopen wereldtitel: ‘Hij is mijn wereldkampioen'

15 september 2014 om 14:40
nl
Peter Herlings kon zondagnacht nauwelijks slapen van de zenuwen. Zijn zoon, motorcrosser Jeffrey uit Elsendorp, verloor in Mexico op een haar na de wereldtitel.
Geschreven door

Herlings begon zwaar gehavend aan de wedstrijd. De 20-jarige Elsendorper brak enkele weken geleden zijn bovenbeen. Van die blessure was hij nog niet helemaal hersteld. Bovendien liep hij in de wedstrijd ook nog een spierblessure op.
Slecht geslapenZijn vader Peter kon er maar slecht van slapen. "Ik heb niet goed geslapen. Ik heb enorm meegeleefd met hem. Hij heeft alles gegeven om een goed resultaat neer te zetten. Gezien de ernst van zijn blessure heeft hij dat ook gedaan."
Herlings kwam uiteindelijk slechts vier punten te kort voor het wereldkampioenschap. In de eerste manche eindigde hij als veertiende. Op dat moment leek de wereldtitel opeens heel ver weg.
'Voor mij wereldkampioen'"Ik had niet verwacht dat hij de tweede manche zou rijden. Jeffrey is voor mij toch wel de wereldkampioen. Op papier is hij dat misschien niet, maar hij heeft dit seizoen de meeste Grand Prix's gewonnen."
De wereldtitel ging naar KTM-rijder Jordi Tixier.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.