Amateurvoetballer die coach karatetrap gaf, is geroyeerd: 'Wij voetballen voor ons plezier'

15 september 2014 om 15:31
nl
De Tilburgse speler van WSJ 2 die zondagmiddag de coach van Uno Animo in zijn buik heeft geraakt met een karatetrap, is geroyeerd. De club uit Tilburg wilde het oordeel van de KNVB niet afwachten en heeft die beslissing meteen genomen.
Geschreven door

Voetballer Roy Snelders speelde zondag ook voor het tweede elftal WSJ. "Tijdens het duel werd een overtreding gemaakt", vertelt hij. "Twee spelers kregen ruzie en daarna hebben ze allebei een rode kaart gekregen."
'Speler verpest onze naam'De spelers zijn daarop beiden naar de dug-out gegaan. De Tilburger rende naar de tegenstander en raakte met een vliegende karatetrap de coach van Uno Animo uit Loon op Zand. De coach raakte even buiten bewustzijn. Voorzitter Jan Paridaans van Uno Animo zegt dat het goed gaat met hem.
De speler in kwestie is meteen geroyeerd. Snelders: "Als club dachten we: waarom kom je dan voetballen? Wij komen hier voor ons plezier en hebben geen zin in vechten. Zo'n speler verpest onze naam."
Verstandige beslissingUno Animo-voorzitter Paridaans geeft ook aan dat de rest van het team niet blij was met de speler. "Dat hij is geroyeerd lijkt me een verstandige beslissing."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.