Sport maandag: Terpstra lost startschot veldritwedstrijd en twee Brabantse wielrenners naar WK

15 september 2014 om 17:31
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor de Grote Prijs van Brabant en het WK wielrennen.
Geschreven door

Terpstra lost startschot veldritwedstrijdErica Terpstra zal op 11 oktober startschot lossen bij de veldrit om de Grote Prijs van Brabant in Den Bosch. Vorig jaar gebeurde dat door IOC-lid Camiel Eurlings. Terpstra is oud-topsporter, voormalig politica en ex-voorzitter de Nederlandse sportkoepel NOC*NSF.
De organisatie van de Grote Prijs van Brabant heeft voor 11 oktober al enkele toppers kunnen strikken. Onder anderen de Nederlandse kampioen Lars van der Haar, de Belgische kampioen Sven Nys en de Belgische toprenners Tom Meeusen en Kevin Pauwels komen naar Den Bosch.
Twee Brabantse mannen naar het WK wielrennenBondscoach Johan Lammerts heeft de Brabanders Steven Kruijswijk en Stef Clement opgenomen in de Nederlandse ploeg voor de wegwedstrijd van de WK wielrennen in het Spaanse Ponferrada. Dit werd maandag bekend. De wegwedstrijd staat voor zondag 28 september op het programma. Vorige week werd al duidelijk dat Lars Boom uit Vlijmen niet gaat rijden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.