'Zwanenbeulen' blijken twee 15-jarigen uit Son en Breugel, duo meldt zich bij politie

15 september 2014 om 18:57 • Aangepast 21 november 2020 om 22:33
nl
Twee jongens van 15 jaar uit Son en Breugel hebben zich maandag met hun ouders bij de politie gemeld omdat zij degenen waren die zondag een groep zwanen op het Veluwemeer hadden opgejaagd. Foto's van de jongens deden de ronde op sociale media, waar ze voor 'zwanenbeulen' werden uitgemaakt.
Profielfoto van
Geschreven door

De jongens zaten met een speedbootje achter de zwanen aan. Dat duurde zeker een kwartier, zo zeggen mensen die het zagen gebeuren. Een zwaan zou geraakt zijn, maar er zijn geen gewonde zwanen gevonden. Een getuige plaatste foto's van de jongens op Facebook.
Klopjacht op sociale mediaDe twee jongens waren duidelijk te herkennen op die foto's. Al snel volgde een klopjacht op het duo op sociale media en nieuwsblog GeenStijl. Op internet zijn verschillende namen genoemd van jongens die er niets mee te maken hebben, zegt de politie.
Behalve dat het verboden is om de zwanen op te jagen, mocht de 15-jarige bestuurder helemaal niet in zo'n bootje varen. Daarvoor moet je namelijk minimaal 18 jaar zijn en een vaarbewijs hebben. De jongens hebben een proces-verbaal gekregen. Justitie bekijkt nog of de jongens vervolgd worden.
Bootje afgepaktDe ouders van de schipper hebben hun zoon zijn speedbootje afgepakt, aldus de politie.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.