Video

Kinderen leveren voedselbon in bij bakkerij Bergeijk om bevrijders te herdenken: ‘We delen samen’

15 september 2014 om 19:50 • Aangepast 21 november 2020 om 22:33
nl
Een voedselbon voor een broodje. Tientallen kinderen van basisscholen in de gemeente Bergeijk kregen maandagmiddag een bon die ze bij Bakkerijmuseum Luyksgestel konden inleveren voor een verrukkelijk 'regeringsbroodje'.
Profielfoto van
Geschreven door

Met een voedselbon kwamen veel mensen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog aan voedsel. "Om zo samen te delen wat er was", vertelt een leergierige scholier maandag als hij zijn bon inlevert.
Bevrijders herdenkenHet bakkerijmuseum wil maandag op deze manier de bevrijders van zeventig jaar geleden herdenken. In het kader van Operation Market Garden heeft het museum tientallen regeringsbroodjes gebakken voor vele hongerige scholieren. "Zo leren de kinderen ook hoe het vroeger was", legt bakker Sandra uit.

Wachten op privacy instellingen...

Tradities in stand houdenHet Bakkerijmuseum staat ervoor tradities in stand te houden. "Daar is deze 70-jarige bevrijding er één van", laat ze weten. Tussen kwart over drie en halfzes konden de kinderen de voedselbon inleveren bij de Kiosk op het Marktplein in Bergeijk.
Daar reden ook voertuigen van de herdenkingstocht van Market Garden langs. Deze werden ontvangen door honderden inwoners en door burgemeester Driek van de Vondervoort.
Alles over Operatie Market Garden vind je op de themapagina omroepbrabant.nl/marketgarden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.