Video

Motorcrosser Marc de Reuver haalt uit naar KTM: ‘Jeffrey Herlings had nooit in Genk mogen rijden’

15 september 2014 om 20:02
nl
Motorcrosser Marc de Reuver heeft hard uitgehaald naar de teammanager van Jeffrey Herlings en zijn team KTM. Volgens De Reuver had Herlings nooit mogen rijden in Genk, waar de jonge Elsendorper op 21 juli zijn bovenbeen brak.
Geschreven door

Herlings was door zijn teammanager Stefan Everts uitgenodigd om deel te nemen aan de Everts and Friends Charity Race in het Belgische Genk. Zonder de val kon Herlings zijn wereldtitel in de MX2-klasse een week later het Tsjechische prolongeren.
Nooit mogen rijden in Genk"Ze hadden Jeffrey daar nooit mogen laten rijden", laat De Reuver aan Omroep Brabant weten. De Reuver rijdt zelf in de MX1-klasse en kent Herlings al jaren. Hij gaf zondag bij Eurosport ook commentaar bij de laatste Grand Prix in Mexico Eurosport.
De Reuver vindt dat KTM een blunder heeft gemaakt door de Elsendorper mee te laten doen aan de benefietwedstrijd in Genk. "Als je Jeffrey ergens op zet dan geeft hij altijd driehonderd procent. Dat weten ze."
Blunder van KTMHerlings reed in Genk op 85cc, een juniorenmotor. "Hij zakte terug naar een 85cc-motor die afgeveerd is voor kinderen van veertig of vijftig kilo. Dat komt niet goed."
Was het blunder van Stefan Everts en KTM om Herlings te laten rijden in Genk? "Jazeker!", zegt de Reuver. "Ik deed mijn handen voor het gezicht doen ik het hoorde. Ik dacht: jongens, hoe kunnen jullie dat nou doen?"
Vier punten tekortOndanks zijn gebroken bovenbeen deed Herlings zondag mee aan de Grand Prix in het Mexicaanse Léon. Uiteindelijk kwam hij vier punten tekort om zijn wereldtitel te prolongeren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.