Kind (12) belt 112 nadat ouders in Vught onwel raken door gebruik GHB, Bureau Jeugdzorg ingeschakeld

15 september 2014 om 21:34 • Aangepast 21 november 2020 om 22:33
nl
Een 12-jarig kind uit Vught heeft maandag de hulpdiensten gewaarschuwd nadat zijn ouders onwel waren geworden. De jongen belde 112 nadat ze GHB hadden gebruikt, een populaire harddrug die een verdovende werking heeft op het zenuwstelsel.
Profielfoto van
Geschreven door

De moeder en de vader zijn naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldt wijkagent Marcel de Rouw. Tientallen mensen hebben op Twitter verontwaardigd gereageerd op het bericht.
"Goed dat deze jongen 112 heeft gebeld", laat De Rouw aan Omroep Brabant weten. Hoe het nu met de ouders gaat en of zij in levensgevaar zijn (geweest), is niet duidelijk.

Wachten op privacy instellingen...

Bureau Jeugdzorg ingeschakeldDe politie heeft voor het kind hulpverlening ingeschakeld, waaronder Bureau Jeugdzorg. Wat er met het kind gaat gebeuren, is nog onduidelijk. Bureau Jeugdzorg heeft zich inmiddels over het kind ontfermd.
Steeds meer GHB-verslaafden gebruiken de drugs thuis, waarbij de kans op een fatale overdosis veel groter is, meldden experts van verslavingsinstantie Mainline en het Centrum voor Verslavingsonderzoek eerder dit jaar.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.