Video

Zwemmer Jasper van Mierlo uit Budel is boos op zwembond en vertrekt naar Italië

15 september 2014 om 22:35 • Aangepast 24 april 2020 om 17:25
nl
Topzwemmer Jasper van Mierlo uit Budel opent frontaal de aanval op zwembond KNZB en zwembolwerk Eindhoven. De zwemmer werd recent het Nationaal Trainingscentrum Eindhoven uitgezet omdat hij zijn team in de steek gelaten zou hebben. De zwemmer beweert echter dat hij het slachtoffer is van gekonkel, intimidatie en vriendjespolitiek.
Geschreven door

Jasper van Mierlo heeft zijn koffers gepakt en vertrekt naar Italië. In de omgeving van Napels gaat hij trainen bij het internationale Andrea di Nino Swim Project. Een zwemteam waar alleen de beste van de beste worden toegelaten.
Knuppel in het hoenderhokVan Mierlo is de eerste zwemmer die die openlijk kritiek durft te uiten op het beleid van technisch directeur Joop Alberda en teammanager Aad van Groningen van de zwembond.
"Er moet een keer iets van gezegd worden. Weinig zwemmers durven dat te doen, denk ik. Meer zwemmers zullen zich echt met mijn verhaal kunnen identificeren."
Ruzie over van alles Het verhaal van Van Mierlo gaat over het niet nakomen van afspraken, ongelijke behandeling binnen het Nationaal Trainingscentrum Eindhoven, gekonkel, intimidatie en vriendjespolitiek. In een reactie zegt teammanager Aad van Groningen dat het besluit om Van Mierlo uit het team te zetten, een besluit is van alle betrokken zwemtrainers.
In het Budelse kamp levert die bewering louter en alleen hoongelach op. De zwemmer die deelname aan de Spelen van Rio 2016 nu wil afdwingen via Italië, moet financieel zelf opdraaien voor de kosten die daar aan verbonden zijn. "Dat kost rond de 1200 euro per maand. Voor het eerste halfjaar heb ik een privésponsor, daarna wordt het waarschijnlijk lenen."
Ruziemakers Het conflict rond de Budelse topzwemmer is er één uit een enorme reeks van conflicten, die sinds het vertrek van Jacco Verhaeren schering en inslag lijken te zijn in het Eindhovense zwemwereldje.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.