'Verdachten brachten na verdwijning Jelle Leemans zijn auto terug naar België'

16 september 2014 om 12:11
nl
De twee verdachten in de verdwijningszaak van Jelle Leemans brachten op de dag van diens verdwijning op 21 november vorig jaar zijn auto terug naar België. Door camerabeelden die in Brasschaat zijn gemaakt zou een van de verdachten bij de politie in beeld zijn gekomen. Dat meldt de Gazet van Antwerpen dinsdag.
Geschreven door

Volgens de Belgische krant werd de Audi A3 van de 27-jarige Leemans anderhalf uur nadat zijn telefoon in Roosendaal werd uitgeschakeld nog opgemerkt. Camerabeelden signaleerden de auto op de Sint Jobsesteenweg in Brasschaat. De auto is later teruggevonden in Merksem.
Telefoon afgetaptDe politie is na bestudering van de camerabeelden op zoek gegaan naar een tweede auto waarmee de verdachten zouden zijn teruggereden naar Nederland. Volgens de Gazet van Antwerpen is daarop ook de telefoon van een van de verdachten afgetapt.
In opsporingsprogramma's op tv was vorige week opnieuw aandacht voor de zaak. De verdachte zou naar aanleiding daarvan zijn mond hebben voorbijgepraat, aldus de Belgische krant.
Verdachten voor twee weken vastDe rechter-commissaris in Breda bepaalde maandag dat de twee verdachten nog zeker twee weken vast blijven zitten. Het duo, de 31-jarige Roosendaler F. van V. en de 42-jarige Rijsbergenaar E.F., wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van Leemans.
De verdachten zitten in beperking en mogen alleen contact hebben met hun advocaat. Het onderzoek in de verdwijningszaak is nog in volle gang.
Gijzeling moeder en babyVolgens BN DeStem zijn de verdachten geen onbekenden van de politie. In 2011 kwamen ze in het nieuws toen ze in het toenmalige huis van F. aan de Julianastraat in Roosendaal een Belgische moeder met haar baby hadden gegijzeld in verband met een gokschuld.
Leemans vertrok op 21 november vorig jaar rond acht uur 's ochtends uit Rumst in België naar een afspraak in Roosendaal en is sindsdien spoorloos. De politie denkt dat hij slachtoffer is geworden van een misdrijf. Volgens Belgische media leidde Leemans een dubbelleven als drugsdealer.
Zoektocht op Rucphense HeideEen week geleden zocht de politie met ruim zestig man op de Rucphense Heide en bij een huis aan Het Dreefje in Schijf. Ook werd onderzoek gedaan bij een autobedrijf aan het Spectrum in Roosendaal.
De zoektocht bij het autobedrijf was opvallend, omdat de politie daar vorige maand ook onderzoek deed. Toen gebeurde dat in de zaak van de vermoorde John Wassink uit Roosendaal.
'F. werkte tot moord Wassink voor autobedrijf'Getuigen zeggen dat F. tot aan de moord op John Wassink actief was in zijn autobedrijf, aldus BN DeStem. Volgens de politie zijn er op dit moment 'geen aanwijzingen dat de twee zaken iets met elkaar te maken hebben'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.