Gouden koets, hoedjes en de balkonscène; het is Prinsjesdag in Den Haag - Omroep Brabant
Video

Gouden koets, hoedjes en de balkonscène; het is Prinsjesdag in Den Haag

16 september 2014 om 12:21
nl
Koning Willem-Alexander spreekt de troonrede uit en de minister van Financiën presenteert de miljoenennota. Het is dinsdag Prinsjesdag in Den Haag. De tweehonderdste is het. Voor de gewone Nederlander is het vooral een gezellig dagje uit met veel ceremonieel vertoon: het koninklijk paar, de gouden koets en natuurlijk de traditionele balkonscène.
Geschreven door

Tienduizenden toeschouwers worden er verwacht langs de route van Paleis Noordeinde naar het Binnenhof. Mensen die allemaal een glimp willen opvangen van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Ze maken er een feestje van en dat begint al onderweg naar de hofstad.
HoedenparadePrinsjesdag is ook de dag van de hoedjes. De meest unieke hoofdcreaties komen voorbij. Van één minister is al een beetje uitgelekt wat zij op haar hoofd krijgt. Het is in ieder geval iets van Brabantse makelij.
Minister Jet Bussemaker van Onderwijs heeft studenten van het Summa College in Eindhoven en het SintLucas in Boxtel opdracht gegeven om een outfit voor haar te ontwerpen. De studenten zijn ook in Den Haag om Bussemaker te helpen met aankleden.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.