Brabantse studenten kleden minister Bussemaker voor Prinsjesdag: 'Jurk geïnspireerd op kleuren pauw'

16 september 2014 om 09:48
nl
Zestien Brabantse mbo-studenten van de Summa Fashion en Eindhoven en het SintLucas in Boxtel hebben een speciale outfit ontworpen voor minister Jet Bussemaker van Onderwijs, speciaal voor Prinsjesdag. Hoe de jurk van de minister er precies uitziet, moet nog geheim blijven. Maar een klein tipje van de sluier mag een van de ontwerpers al oplichten. "De kleuren van de japon zijn geïnspireerd op die van een pauw."
Geschreven door

Verder mag studente Pien Luijnenburg (20) dinsdagochtend dus nog niks vertellen over de jurk van de minister waarvoor ze samen met een mede-studente verantwoordelijk is. Dat de minister blij is met het eindresultaat weet de studente echter zeker. Dat heeft ze volgens haar meerdere keren laten merken.
In het geheimIn het geheim heeft Pien al sinds de meivakantie gewerkt aan de jurk van de onderwijsminister. Alleen haar ouders, haar zus en het vriendje van haar zus waren op de hoogte van het geheime project. "Je moet je energie en spanning rond zo'n opdracht toch aan iemand kwijt", vertelt Pien.
Hele eerDat Pien samen met een collega-studente van Summa Fashion in Eindhoven de jurk mocht ontwerpen, was een beslissing van de docenten. Zij hebben de twee uitgekozen. Een hele eer natuurlijk, want in het maakproces hebben de twee de minister verschillende keren gezien. "Ze heeft de proefversie van de jurk gepast. En later hebben we haar ook voor de afpas gezien", vertelt ze. "Want we wilden natuurlijk wel weten dat alles perfect was."
Hoewel de hoed van de minister is ontworpen door studenten van SintLucas in Boxtel, kan Pien hierover dinsdagochtend ook al wat meer vertellen. "Het is een hoed geworden die haar wat langer maakt", weet ze. "Want de minister is wat aan de kleine kant dus daar had ze om gevraagd."
TotaalontwerpDe zestien Brabantse studenten bedachten een totaalontwerp voor de outfit van de minister. Dit betekent behalve hoed en jurk ook jasje, schoenen en tas. Voor de visagie van de onderwijsminister is een student van de Summa-opleiding Uiterlijke verzorging verantwoordelijk.
En om de dag helemaal compleet te maken, zijn de studenten dinsdag in Den Haag aanwezig om met eigen ogen te zien hoe de minister optreedt als hun model.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.