Eerste Prinsjesdag voor politicus Michiel van Nispen uit Breda - Omroep Brabant

Eerste Prinsjesdag voor politicus Michiel van Nispen uit Breda

16 september 2014 om 11:57
nl
Het is even wennen voor de Bredase politicus Michiel van Nispen. Dinsdag geen spijkerbroek en shirtje maar mooi een jasje en dasje. Het is dan ook de eerste Prinsjesdag voor het Tweede Kamerlid.
Geschreven door

Als koning Willem Alexander de troonrede uitspreekt, is Van Nispen er dus bij. "Vroeger zat ik als beleidsmedewerker op kantoor, dan maakt het niet uit hoe je gekleed gaat", zegt Van Nispen.
GenantHij noemt het wel gênant dat delen van de regeringsplannen zijn uitgelekt. "Dat moet vanuit de regerende partijen zijn gebeurd en daarom is het vreemd dat Mark Rutte er niets of nauwelijks iets over zegt."
RondleidingHet SP kamerlid gaat dinsdag zijn vrouw en twee leerlingen rondleiden in de politieke wandelgangen. "Ze is docent in Tilburg en heeft op haar school over Prinsjesdag verteld. Nu kunnen de leerlingen mooi meekomen en straks de ervaringen met klasgenoten delen."
Geoefend voor spiegelDe derde dinsdag in september begon thuis wat onwennig voor de spiegel. "Ik heb niet geoefend op 'Leve de Koning', maar ik laat het over me heen komen en doe braaf mee," zo zegt Michiel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.