Video

Hond Sandor uit Schijndel beste speurhond van Nederland: 'Hij heeft zelfs een extra gebakje gehad'

16 september 2014 om 13:50
nl
Duitse herder Sandor en zijn baasje Peter van Oorschot uit Schijndel hebben het Nederlands kampioenschap speurhonden gewonnen. Sandor moest onder meer twee 'slachtoffers' zoeken tussen grote rotsblokken en voorwerpen vinden op een twee uur oud spoor.
Geschreven door

Het Nederlands kampioenschap voor speurhonden bestond uit drie rondes. Peter van Oorschot en zijn Sandor moest hiervoor naar Groningen, Amersfoort en Eindhoven.
Dit keer gewonnenSamen stonden ze al eerder op het Nederlands kampioenschap. Toen werden ze derde. Deze keer was het dus raak. De eigenaar is ontzettend trots op zijn trouwe viervoeter. "Hij heeft zelfs een extra gebakje gehad", voegt Van Oorschot er met een lach aan toe.
PolitiehondVoor Van Oorschot is dit puur een hobby. Wel eentje die hij serieus neemt, want zijn Sandor heeft alle certificaten behaald die een politiehond kan halen op het gebied van speurwerk. Maar doorverkopen doet hij zijn Duitse herder niet.  
Om de beste speurhond van Nederland te krijgen moet je veel trainen. Iedere dag is hij een paar uur met zijn hond bezig. Volgens Van Oorschot doe je er ongeveer drie à vier jaar over een hond op niveau te hebben. "Je moet je hond vooral leren begrijpen. Je moet als het ware in zijn huid kruipen", vertelt hij.
EK of WKSandor en zijn baasje zijn nog niet uitgeleerd en gaan nu zeker niet stilzitten. "Mijn doel is om door te gaan met het speurwerk en hem dan volgend jaar uit te brengen voor het EK of WK."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.