Camerabeelden van verdachte die mogelijk vondeling achterliet in Breda getoond in Opsporing Verzocht

BREDA - Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond de kleren laten zien die de baby droeg toen ze maandag werd gevonden in Breda. Ook zijn camerabeelden getoond waarop iemand te zien is die maandagochtend met een zwarte tas in de Christiaan Huygensstraat liep.
Mogelijk is dit de persoon die het meisje heeft achtergelaten. De baby lag in een zwarte, dichtgeritste tas. Het meisje droeg een zalmkleurig, gestreept shirt en een wit, gestreept rompertje. Ze was gewikkeld in een dekentje van IKEA. Het gaat om een blank meisje met donkerblonde haartjes.

Bevalling zonder medische hulp
De politie maakt zich ernstige zorgen om de moeder. Zij verkeert waarschijnlijk in geestelijke nood. De moeder is bevallen zonder deskundige hulp. Dat concludeert de politie aan de hand van de navelstreng van de baby. Het vermoeden is dat de baby vrijdag is geboren. De vrouw heeft mogelijk medische hulp nodig.

De tas waarin de baby zat, was tussen twee geparkeerde auto's gezet. Een man belde bij Mignon Houdijk aan omdat de tas recht voor haar deur stond. De tas was niet van haar en ook niet van de buurvrouw.



Huilende baby
Houdijk vertelde dinsdag tegen Omroep Brabant dat ze de afgesloten tas in eerste instantie niet durfde op te pakken. Ze belde daarom de politie. Op dat moment belde de buurvrouw aan bij Houdijk dat een baby in de tas lag te huilen.

In de buurt in Breda is de politie dinsdagochtend op zoek geweest naar getuigen die maandag mogelijk meer hebben gezien. Tientallen fietsers en voetgangers werden ondervraagd, aldus een politiewoordvoerder. Ook door een lichtkrant wordt aan getuigen gevraagd om zich te melden.