Hoe omzeil je een wachtrij van 65 minuten in de Efteling? Een geel hesje biedt uitkomst

KAATSHEUVEL - Niets zo vervelend als een lange wachtrij voor de Python in de Efteling. Bij topdrukte duurt het al gauw een uur voordat je in het karretje kunt stappen. Presentatoren van het NPO 3-programma Streetlab bedachten een oplossing om de wachtrij te omzeilen: een geel, fluorescerend hesje.
Gewapend met verborgen camera’s namen de presentatoren de proef op de som. Hoe makkelijk zou de wachtrij te omzeilen zijn als ze een geel hesje zouden dragen?

Geen vraagtekens
In de uitzending is te zien hoe de wachtenden de twee presentatoren nietsvermoedend voor laten gaan. Niemand die vraagt wat ze gaan doen, zelfs niet als ze in het karretje stappen voor een wild ritje in de Python.

Pas als de jongens van Streetlab uitstappen, vragen enkele bezoekers waarom ze met het ritje meegingen. “We hadden een melding gekregen, dus we moesten een rondje mee”, is het antwoord van de mannen. Bij dat antwoord worden geen vraagtekens gezet.

Belofte
De presentatoren vallen uiteindelijk door de mand als ze te lang blijven staan bij de fotobalie. Een straf krijgen de ‘monteurs’ van Streetlab niet. Wel moeten ze beloven nooit meer voor te dringen.