Chauffeur van Bas Logistics uit Etten-Leur in shock na ongeluk in mist: ‘Hij zag alles gebeuren’

16 september 2014 om 15:15
nl
Een chauffeur van het bedrijf Bas Logistics uit Etten-Leur zat dinsdagochtend midden in de ravage van de kettingbotsingen in zeer dichte mist op snelweg A58 gebeurde tussen Goes en Middelburg. Twee mensen kwamen om, elf anderen raakten zwaargewond. "Mijn collega is in shock, maar hij maakt het lichamelijk goed”, zegt Lorenzo Bas, operationeel directeur van het transportbedrijf.
Geschreven door

In totaal zijn er meer dan honderd personenauto’s en vrachtwagens betrokken. Hulpdiensten uit de hele regio en Brabant schoten massaal te hulp. Op de weg is het een enorme chaos. Veel voertuigen moeten worden weggesleept.
Koplampen naderenDe directeur van het transportbedrijf had telefonisch contact met zijn chauffeur. “Hij stond zo’n dertig meter achter de al stilstaande auto’s”, vertelt Bas. “Maar toen hij in zijn spiegel keek zag hij de koplampen van de auto's achter hem naderen.”
De naderende auto’s achter de vrachtwagen konden niet meer op tijd remmen. Het resultaat was een grote ravage. “Hij heeft alle ellende zien gebeuren. Op dit moment wordt hij ondervraagd in een dorp in de omgeving. Alle betrokkenen zijn daar naartoe gebracht.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.