‘Boxtelse’ hoed van Jet Bussemaker mikpunt van spot op Twitter: ‘Kruising Pino en Ieniemienie’

16 september 2014 om 17:38 • Aangepast 21 november 2020 om 22:32
nl
Een satellietschotel, een ufo, een blauwe Evoluon, een ‘big ass hat’. De markante hoed die minister Jet Bussemaker dinsdag droeg op Prinsjesdag hield de gemoederen flink bezig. De troonrede van koning Willem-Alexander werd vrijwel ondergesneeuwd door de hoed van Bussemaker, die door een student van het SintLucas in Boxtel is ontworpen.
Profielfoto van
Geschreven door

“Ik lig er niet wakker van hoor”, laat ontwerpster Sarah Webb (17) weten. “Ik ben heel trots en Jet was erg tevreden over het resultaat. Dat is voor mij het belangrijkste.”
'Evoluon op hoofd'Zestien Brabantse mbo-studenten van Summa Fashion in Eindhoven en het SintLucas in Boxtel mochten een speciale outfit ontwerpen voor de minister van Onderwijs, speciaal voor Prinsjesdag. De kleuren van de japon zijn geïnspireerd op die van een pauw. Het ontwerp van de hoed is gebaseerd op een vliegende schotel.
Veel kijkers steken de draak met Bussemaker. “De troonrede is in de hele wereld te volgen via een bijzondere satelliet op het hoofd van Jet Bussemaker”, twittert Sander de Heer. Bij Ibrahim Wijbenga (CDA) ging ook een belletje rinkelen. “Bussemaker met Evoluon op haar hoofd. Weet niet of we daar blij mee moeten zijn.”

Wachten op privacy instellingen...

'Ze wilde groter lijken'Als Sarah de reacties voor het eerst hoort, schiet ze in de lach. “Ja, ik vind ze behoorlijk grappig." Ook de serieuze kritieken doen haar niets. “Het gaat mij om de klant. Jet wilde groter lijken en dat is naar mijn mening goed gelukt. Als je ontwerper bent, is je klant áltijd koning.”
Volgens studente Pien Luijnenburg (20) van Summa Fashion waren de ontwerpers voorbereid op de negatieve reacties. “We trekken er ons niets van aan. Natuurlijk gaan we na afloop nog even praten over het eindresultaat, maar dat zal niets met de reacties te maken hebben. Iedereen heeft recht op zijn of haar eigen mening.”

Wachten op privacy instellingen...

'Lijkt op tv-schotel'Mode-expert Bregje Lampe van De Volkskrant laat geen spaan heel van de hoed. “Het ding lijkt te veel op een tv-schotel. Misschien seint ze de cijfertjes direct door?” De studenten waren dinsdag in Den Haag aanwezig om met eigen ogen te zien hoe de minister optrad als hun model.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.